Maak kennis met onze ambassadeur Denise Maat

“Hallo! Mijn naam is Denise Maat, ik ben 18 jaar en sinds maandag 9 mei 2016 ambassadeur van het Delaine Fonds. Ik werd gevraagd om als ambassadeur aan de slag te gaan omdat ik 5 jaar in een gezinshuis heb gewoond in Drouwen. Ik vind het leuk om te vertellen en te schrijven over wat ik daar  heb meegemaakt en hoe dit voor mij was. Nog leuker vind ik het als ik hierdoor  mensen die overwegen om een gezinshuis te beginnen of een jongere die misschien wel in een gezinshuis wil komen wonen, kan helpen bij het maken van deze keuze! Of al te helpen met iets kleins als uitleggen waarom donaties voor dit Fonds zo belangrijk zijn.

Ik vind het belangrijk en zeer goed wat het Delaine Fonds doet: Het helpen en het makkelijker maken om te doen wat nodig is voor zowel de gezinshuisouders als de gezinshuiskinderen. Wat het onder andere lastiger maakt is dat de term “gezinshuis” nog niet zo bekend is. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat het voor gezinshuizen lastig is om een hypotheek te krijgen. Het Delaine Fonds zet zich in voor alle gezinshuizen met het doel te helpen en het meer bekend te maken wat een gezinshuis doet en wat het inhoud. Dit vind ik heel erg belangrijk want ik vind dat iedereen die om wat voor reden dan ook niet thuis kan wonen, het wel verdient om in een “normaal” gezin op te groeien en zich te ontwikkelen tot een volwassene die mee kan leven in de wereld en zich niet laat tegen houden door wat hij of zij heeft meegemaakt.

Ik heb deze kans wel gekregen en ik wil me er voor inzetten dat ook andere kinderen deze kans krijgen. Daarom ben ik trots op dat ik ambassadeur mag zijn van het Delaine Fonds. Groet, Denise”

Wil jij weten of jij ook iets voor het Delaine Fonds kan doen?
Neem dan contact op met Koen Dorgelo via info@delainefonds.com of 06-42492740