Housewarming Gezinshuis THOR

Irka en Rebecca3 schilderijen

Gisteren, zaterdag 30 april 2016, was de housewarming van gezinshuis Thor, oftewel The House Of Rebels in Limburg. Het gezinshuis van Sven en Rebecca is voor het Delaine Fonds extra speciaal omdat dit het eerste gezinshuis is dat via het arrangement van het Delaine Fonds met de Rabo bank een financiering heeft gekregen. 

Familie uit binnen- en buitenland, vrienden, andere gezinshuizen uit de omgeving, de Rabobank, het Delaine Fonds en Gezinshuis.com waren uitgenodigd om te vieren dat Gezinshuis Thor per medio mei twee kinderen geplaatst zal krijgen. Na twee weken zullen er nog twee kinderen bij Sven en Rebecca in huis worden geplaatst. Ondertussen vordert de verbouwing van het huis zo snel dat er in de nabije toekomst zelfs plek zal zijn voor in totaal zes kinderen.

Alle gezinshuizen uit de omgeving waren met hun kinderen aanwezig en dat maakte het een gezellige dag. De honden en paarden van gezinshuis Thor zijn ook al gewend aan hun nieuwe plek. Lesia Kop was namens het Delaine Fonds aanwezig en kwam uiteraard niet met lege handen. Ten eerste waren er voor alle gezinshuizen in Limburg ideeënboeken meegenomen die door Kern Kinderopvang Zoetermeer zijn gedoneerd. In de boeken – met als thema Natuur, Sport en Bewegen, Techniek en Kunst en Expressie- staan spelletjes en opdrachten voor kinderen van verschillende leeftijden.

Daarnaast was kunstenares Irka Stachiws Paintings and other visual art aanwezig die -via het Delaine Fonds- aan Gezinshuis Thor drie prachtige schilderijen schonk. De schilderijen werden door Rebecca in ontvangst genomen. Alle drie de schilderijen hebben meteen een tijdelijke plek aan de muur gekregen.